found this 10.2 Headunit, android system ! - Page 28 - EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums
EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums
Go Back   EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums > Evo X > Evo X Vanity
Home Register Forum Store Members List Calendar Auto Loans vBGarage Photo Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Evo X Vanity Discuss body kits, wings, interior mods, etc having to do with the appearance of the Evo X. Do NOT post detailing threads here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-20-2017, 09:27 PM   #271
staywide8
Just Spooling Up
 
staywide8's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
iTrader: (0)
Posts: 136
Quote:
Originally Posted by Robevo View Post
ok i have this unit and i installed it. I did ordered and got the RF harness kit for 2014 GSR supposedly, but its saying for Outlander. Maybe its a same.
Unit looks nice, very very straight forward install.

HOWEVER:

i do missing from the start the menu of the steering wheel buttons, so i do not have any options to pair it with my steering wheel. Huge draw back , that was a MAIN reason why i didnt got any other unit before, because either i didnt liked the unit or they missing the factory button commands...



Also the Bluetooth was working about 20 minutes , i did even call over my friend with it.
After a about 20 minutes BT disappeared form the unit . No phone can see or find the head unit BT. The pictures above you see the BT on and that is later vanished.

Radio channels after i restart the unit lost memory.

Igo nav,, work but after 20 sec the screen goes blank and i have no clue neither find in a navi menu how to stopped that.


Overall i am on the fence with this unit, if there is no solution for these problems.

connection check:


what is this? no place to plug it:





installed: ( here you can see , no more BT sign therefore no more BT connection.)


Maybe try a factory reset? I've had no issues with mine, besides making it stay in the dash
staywide8 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-21-2017, 12:07 PM   #272
KARo7
Forum Lackey
 
KARo7's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
iTrader: (100)
Location: India
Posts: 1,769
I have a JDM 2010 with RF, would this work?
https://www.amazon.com/SYGAV-Mitsubi...oid+car+stereo
__________________
UR O2 housing/downpipe & TP
mishimoto radiator & FMIC
GReddy Comp ti-c
AEM Boost and AFR Gauge
GTworx springs
Twm SS kit and bushings
Work ultimate kiwami 18*9.5 + RE11's
act pro-lite flywheel + comp stage 3
Magnus CMC
MR rotors & Hawk HP+
KARo7 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-21-2017, 02:02 PM   #273
dragR5
Member
 
Join Date: Jan 2014
iTrader: (0)
Location: upstate, ny
Posts: 61
I think there's a newer version here...someone correct me if I'm wrong.

www.eliteevolved.com/products/mandroid
dragR5 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-23-2017, 09:59 PM   #274
MRevolutionX
Member
 
MRevolutionX's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
iTrader: (0)
Location: Ohio
Posts: 40
I'm having the same issues as Robevo. Anyone know anything about these? Did the quad core Android 5 have these issues?

I posted a more detailed explanation on the "other site".
__________________
2015 Octane Blue Lancer Evolution MR
Volk TE37SL 18x10.5 +22, LE center caps
Michelin Pilot Super Sport 275/35/18
Toda Fightex coilovers 12kg F/10kg R
Akrapovic titanium exhaust w/ carbon tips
AMS FMIC, UICP, LICP, intake, widemouth DP
GrimmSpeed 3 port EBCS
Tanabe wideband AFR, boost, oil pressure gauges
CP-E gauge pod
ColtSpeed engine cover
OEM leather Recaros, SSS wing
RalliArt JDM carbon front lip
Gentex Homelink rear view mirror
VLEDS conversion
OEM footwell LEDs
More parts on the way...


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MRevolutionX is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-23-2017, 10:29 PM   #275
txfakuma
n00b
 
Join Date: Mar 2017
iTrader: (0)
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by dragR5 View Post
I think there's a newer version here...someone correct me if I'm wrong.

www.eliteevolved.com/products/mandroid
^ Yes this is the new one. Again, if someone is looking to upgrade i will buy your recent unit for the right price. PM me.
txfakuma is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2017, 04:51 AM   #276
northernstar
n00b
 
Join Date: Apr 2017
iTrader: (0)
Posts: 1
Thinking about getting this unit along with a backup camera. Which backup camera would you guys recommend? Is it hard to install? I am not very good at these things so not sure if I can install the backup camera by myself lol
northernstar is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2017, 02:19 PM   #277
DotevoX
n00b
 
Join Date: Sep 2016
iTrader: (0)
Posts: 15
Hey guys just installed the new 6.0 unit, super fast and LOVE it...even wired up the backup cam and works amazing. (the 20 dollar one from ebay/amazon/eliteevolved that replaces left license plate light)

My ONLY issues are: I feel like im getting a "ground loop back" or the alternator whine... i grounded the cable with the circle hook on the bolt with the bracket that holds the stock radio in place... saw other people do this too, however i feel like mine is somehow not good enough? is anyone else getting this whine? I saw a post a few pages back in this thread that said he grounded BOTH ground wires...is that other black wire a ground that also needs to be grounded?

Thanks for any help on that!

Other issue is just my Elm327 bluetooth OBDII reader thing doesnt ever connect to my head unit... I see it as available, and click to pair but nothing ever happens... even hit pair once and drove like 30 minutes and nothing happened. Any tips on what i could be doing wrong?

thanks!

GREAT headunit though if anyone is still on the fence. SO worth it! and this one is soooo fast
DotevoX is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2017, 02:30 PM   #278
NinjaX
Member
 
Join Date: Nov 2016
iTrader: (0)
Posts: 63
Not sure about the ground part, need to figure this one my self. About the OBDII just go to Bluetooth settings not the Bluetooth app and hit connect from there, the OBD blue icon will show up. That will mean is connected.

Quote:
Originally Posted by DotevoX View Post
Hey guys just installed the new 6.0 unit, super fast and LOVE it...even wired up the backup cam and works amazing. (the 20 dollar one from ebay/amazon/eliteevolved that replaces left license plate light)

My ONLY issues are: I feel like im getting a "ground loop back" or the alternator whine... i grounded the cable with the circle hook on the bolt with the bracket that holds the stock radio in place... saw other people do this too, however i feel like mine is somehow not good enough? is anyone else getting this whine? I saw a post a few pages back in this thread that said he grounded BOTH ground wires...is that other black wire a ground that also needs to be grounded?

Thanks for any help on that!

Other issue is just my Elm327 bluetooth OBDII reader thing doesnt ever connect to my head unit... I see it as available, and click to pair but nothing ever happens... even hit pair once and drove like 30 minutes and nothing happened. Any tips on what i could be doing wrong?

thanks!

GREAT headunit though if anyone is still on the fence. SO worth it! and this one is soooo fast
NinjaX is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2017, 07:36 PM   #279
ChrisG23
X-phile
 
ChrisG23's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
iTrader: (0)
Location: Eastern PA
Posts: 781
I've been wrestling with weather or not to pick this up for quite a while now. I have a 2014 MR with Rockford Fosgate system. There seems to be a lot of bugs with this unit and I'm just waiting to see them get worked out. How many out there with a 2012+ Rockford equipped car have been trouble free?
__________________
***UNDER CONSTRUCTION ONCE AGAIN***
ChrisG23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-04-2017, 02:59 AM   #280
NinjaX
Member
 
Join Date: Nov 2016
iTrader: (0)
Posts: 63
I upgraded to the 6.0 but my 5.1.1 was very stable, the new one is ok still fixing some Bluetooth bugs everything else works for me.

Quote:
Originally Posted by ChrisG23 View Post
I've been wrestling with weather or not to pick this up for quite a while now. I have a 2014 MR with Rockford Fosgate system. There seems to be a lot of bugs with this unit and I'm just waiting to see them get worked out. How many out there with a 2012+ Rockford equipped car have been trouble free?
NinjaX is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Security Question
While balancing on a piece of wood, two inches by four inches known as a 2x4, john and his friend sally both spotted a dalmatian inside a truck with sirens, headed to put out a fire. State what the 2x4 is made of.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AfterMarket Headunit TDot Teen Evo X General 19 01-12-2012 11:24 AM
Changing headunit yfz_racer42 '08+ Lancer Common Electronics & Audio 6 01-11-2012 01:19 AM
Aftermarket Headunit Relocation? kindawg '08+ Lancer Common Electronics & Audio 0 09-07-2010 01:39 PM
Headunit harness pin217 '08+ Lancer Common Electronics & Audio 1 05-19-2009 01:15 PM


All times are GMT. The time now is 09:51 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.