EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums - Reply to Topic
EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums
Go Back   EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums > Evo X > Evo X General > Car cranks but doesn't start. Please help.
Home Register Forum Store Members List Calendar Auto Loans vBGarage Photo Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

Evo X General General discussion on the 2008+ Mitsubishi Lancer Evolution X

Thread: Car cranks but doesn't start. Please help. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Security Question
While balancing on a piece of wood, two inches by four inches known as a 2x4, john and his friend sally both spotted a dalmatian inside a truck with sirens, headed to put out a fire. State what the 2x4 is made of.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-04-2019 12:10 PM
EvoXMan0816 did you ever figure this out?
02-03-2016 05:13 AM
asiemers
Quote:
Originally Posted by Keshav707 View Post
If you car is hunting idle (or jumping 100 rpm up and down), your fpr hose is probably popped off... hook it back up and zip tie and you should be good.

I did that long ago.
02-02-2016 07:45 PM
Keshav707 If you car is hunting idle (or jumping 100 rpm up and down), your fpr hose is probably popped off... hook it back up and zip tie and you should be good.

02-02-2016 06:40 PM
asiemers
Quote:
Originally Posted by Steve-o View Post
Change the relay then
The relays have been changed and still doesn't start most days.
02-01-2016 09:22 AM
Steve-o Change the relay then
01-31-2016 11:16 PM
asiemers Which battery issue? I think I'm having a different problem because my car only starts after I unplug the injector relay. Then I plug it back in as soon as it starts and it runs fine.
01-31-2016 08:15 AM
den430 Had the same problem in my MR couple weeks ago. Car would crank but not start, tried jumping but did not work, tried switching relays but no luck. Lights and radio worked fine. Ended up being the battery issue, which flooded the engine when i tried cranking it so many times. Swapped the battery, cleaned the spark plugs, and changed the relays out anyways.
01-24-2016 01:49 AM
SSgt P No tuning.
01-23-2016 05:32 PM
asiemers I should state that the car starts without the injector relay plugged in but it dies a second later. i tired switching it for anther one and starting it again with no luck. I had my friend start the car with the injector relay pulled out out and it sputtered to life and then I immediately pushed the relay back in and it held idle and ran. I have no idea what could of caused this.
01-23-2016 04:51 PM
asiemers The car is an automatic so I'm not sure that applies.
This thread has more than 10 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT. The time now is 04:58 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.