In search of opinions.. - EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums
EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums
Go Back   EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums > '09+ Lancer Ralliart > '09+ Ralliart General
Home Register Forum Store Members List Calendar Auto Loans vBGarage Photo Gallery Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

'09+ Ralliart General General discussion for '08+ Lancer Ralliart

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2019, 01:00 AM   #1
Cjmartin1982
n00b
 
Join Date: Apr 2019
iTrader: (0)
Posts: 1
Just had my alternator replaced on my 14 RA. Dealership put 18km on it and said everything seemed fine. I put on about the same, 95%of the time in sport. Then all of a sudden when I accelerate moderately, the whole instrument cluster goes black.. Rpm and spedo both go to zero. Then randomly it all comes back with random service lights thst go away almost as quick as they popped up.

Included a 3 minute video, expires may 2nd.

https://s.amsu.ng/Aw8xgWlS2z5N
Cjmartin1982 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-02-2019, 11:36 AM   #2
MR. EVO MR
Just Spooling Up
 
MR. EVO MR's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
iTrader: (0)
Posts: 163
My alternator went in my X too.
My mistake was going to the dealer too!
After my install the belt came off after a week while driving.

Anyways currently my X is sitting in my driveway with no serpentine belt installed.
Basically my alternator and everything else that’s on the belt isn’t working but I can still start her to move her in the driveway with no alternator working to avoid asphalt spots from the tires sitting to long.
When she’s running like that with no alternator and serpentine belt everything electric is still working running off the battery.

Obviously the ecu is still working because the car is running when it’s happening. .
While the screen is blank, did you notice if the trip odometer is still recording while it’s black screen?



Its not the alternator that’s a problem.
__________________
[

Last edited by MR. EVO MR; 05-02-2019 at 11:45 AM.
MR. EVO MR is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-02-2019, 12:22 PM   #3
Splattj
Just Spooling Up
 
Join Date: Oct 2011
iTrader: (0)
Location: Allendale, MI
Posts: 105
Is the car still running though? Have you checked the battery cables?
Splattj is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 05-10-2019, 01:04 PM   #4
chet3215
n00b
 
Join Date: Nov 2015
iTrader: (0)
Posts: 17
Its very unlikely your issue has anything to do with the alternator you had replaced. For your cluster to blank out like that it has to lose one or more of it's power or ground supply circuits which share very little connection to the alternator. If it happens consistently when you accelerate it's probably something to do with the engine movement effecting a wiring harness.
chet3215 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the EvoXForums.com - Mitsubishi Lancer Evolution X Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Security Question
While balancing on a piece of wood, two inches by four inches known as a 2x4, john and his friend sally both spotted a dalmatian inside a truck with sirens, headed to put out a fire. State what the 2x4 is made of.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In search of Minneapolis Dyno Tuners maxmus Evo X Tuning 1 05-03-2019 04:47 AM
The Hot Wheels Legends Tour and custom car search starts March 16th testdummy Automotive News, Articles & Pics 0 03-04-2019 06:11 PM


All times are GMT. The time now is 04:33 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.