Mitsubishi Lancer Evolution Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi All i have recently purchased my second evo x fq330 sst and i am already having issues with the car.

First being when in normal mode on sst setting for the gearbox when foot to the floor the ASC light comes on and service required is displayed this only happens in normal mode not experienced this in sport or s-sport mode once i park up and turn engine off and on the fault goes away.

Second i pulled some fault codes using Launch CRP129X scan tool which are:

P1870 Engine Torque Fail (this one goes away when engine restart)

U1417 Implausible Coding Data (cleared code and comes back)

C121C Torque Request Signal Denied (cleared code and comes back)

The car has the following mods:

Suspension bilstein
Wheel spacers
HKS induction Kit (Hardhose one)
Dump valve
Akrapovic Full Titanium Exhaust

Any help would be grateful thanks.
 

·
Registered
Joined
·
188 Posts
Not sure what's going on with your first issue, but your codes are common when Fuse 26 (ABS system, 40A) is blown. Check that first, if it is, replace it and clear codes.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
Not sure what's going on with your first issue, but your codes are common when Fuse 26 (ABS system, 40A) is blown. Check that first, if it is, replace it and clear codes.
Hi splattj,
Thank you for your advice i have changed the fuse cleared code and so far so good looks like it fixed the problem for the ABS system.(y)(y):)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top